IX. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál

szolnoki tiszavirag feszt 2014A IX. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál 2014 júniusban  (17-21.) Szolnokon kerül megrendezésre, amelyre bátran el lehet látogatni családostul is, hiszen mind a fiataloknak, mind az időseknek hatalmas programkínálat áll rendelkezésére. A fesztivál több helyszínen is párhuzamosan kerül megrendezésre, így mindenki megtalálhatja azt a kulturális eseményt, amely igazán érdekli. A szervezők idén is kitettek magukért, hiszen tényleg mindenkire gondoltak.

A finom nedűket kedvelőket várják a finom borok és pálinkák. Számos neves pincészet képviselteti magát a fesztiválon. A sörbarátokra is gondoltak, hiszen csak nekik is megnyílik egy utca, így a hazai sörrajongók sem maradnak program nélkül. A nagy sikerre való tekintettel a természetkedvelők sem mehetnek haza igazi élmény nélkül, várja őket a Tiszavirág túra. A Tiszavirág híd sem kerülte el a szervezők figyelmét, hiszen itt Hídi vásártrendeznek, ahol kézműves portékák közül válogathatunk.

Azok, akik kimondottan a zene és egyéb kulturális műfajok miatt látogatnak el a Tiszavirág fesztivál helyszínére, pontosan tudják, hogy idén is színvonalas előadásokra számíthatnak. Népzene, kocsmazene, jazz. A Tisza partot ezekben a napokban a kellemes zene, a finom illatok, a kézműves remekek és a finom italok jellemzik.

Ha le kellene írnunk egy zenei fesztivált, akkor elsőként a hatalmas színpadok, fényáradat, óriási hangerő, egymás sarkát taposó tömeg jut az eszünkbe. Azt sokan már aligha tartják elképzelhetőnek, hogy egy fesztivál beköltözhet egy város szívébe, egy folyóparti sétány árnyas fái közé, szökőkutak és virágágyások szomszédságába. Pedig a Tiszavirág Fesztivál pontosan ezt teszi évről évre. 

Kultikus, közösségteremtő, korosztálytól függetlenül népszerű, igényes nemzetközi forgataggá nőtte ki magát ez a rendezvény. Olyan, mint a Tiszavirág Fesztivál, egyszerűen nincs sehol. Ennek csak egyik apropója a világszerte párját ritkító kérészrajzás, vagy más néven a Tisza virágzása. Itt minden különleges és egyedi, és minden olyan megszokott. A belváros évszázados gesztenyefái, parkjai ezreknek válnak átmeneti otthonává, ahol minőségi zene, hagyományőrző gasztronómiai kínálat, nagyszerű borok és pálinkák teszik teljessé a kikapcsolódást.
A Tiszavirág Fesztivál képes a legtöbb generációt megszólítani, egy asztalhoz ültetni tinédzsert és felnőttet, eközben pedig olyan értékeket ismertet meg mindenkivel, melyekre joggal lehetünk büszkék. Egy rendezvény, mely otthonunkká varázsolja a közteret, barátokká változtatja az ismeretleneket, s közösséggé formálja az embereket.

http://tiszaviragfesztival.hu/

FacebookLogoApril2013-150x150

 

 

A fesztivál facebook oldala