DÍJAK

CSONKA PÁL EMLÉKÉREM 2012

csonka_dijA Magyar Építészek Szövetsége (MÉSZ) néhai rendes tagja, a nemzetközi hírű tudós és több építésznemzedék tanítómestere, Dr. Csonka Pál professzor tiszteletére és emlékezetére alapította meg a CSONKA PÁL érem kitüntetést, jellemezni kívánva az érem névadójának életművével hitelesített felfogását a mesterség, művészet és tudomány egységében élő, – az embert szolgáló – szilárd erkölcsi tartást igénylő építészetről.

Ezt a díjat azok kapják, akik a fenti szellemben éltek és dolgoztak. Az érmet évente egyszer ítéli oda a MÉSZ elnöksége a három tagú díj-kuratórium javaslata alapján, és Csonka professzor úr születésnapja (július 8.) körül adja át a kitüntetetteknek a MÉSZ mindenkori elnöke.

2012. július 6-án délben az Építészek Házában adták át a Csonka Pál-emlékérmeket, amelyet alkotópáros kategóriában dr. Gajdos István építészmérnök és Pálossy Miklós építőmérnök kapott a szolnoki Tiszavirág-híd megalkotásáért.


KÖZTÉRMEGÚJÍTÁSI NÍVÓDÍJ 2012

koztermegujitasi_dijA Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület Nívódíjat az arra érdemesnek talált megújult közterek nyilvános pályázat keretében nyerhetik el.

2012. április 26-án, a százhalombattai Hild János konferencián a Városháza előtt átadták a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Köztér-megújítási Nívódíját, amelyet a szolnoki Tiszai hajósok tere is elnyerte.


AZ ÉV ACÉLSZERKEZETE NÍVÓDÍJ 2012

acelszerk_nivodijA kiemelkedő szakmai színvonalon megvalósult acélszerkezeti termékek, építmények alkotóinak (tervezők, gyártók, kivitelezők) erkölcsi elismerése.

2012-ben a MAGÉSZ (Magyar Acélszerkezeti Szövetség) elnöksége egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a KÖZGÉP Zrt. – Pont-TERV Zrt. “A szolnoki “Tiszavirág” gyalogos-kerékpáros híd tervezése, gyártása és építése” címmel benyújtott pályaműve nyerje el a nívódíjat.


DÉRI DÍJ 2012

deri_dijA MEE (Magyar Elektrotechnikai Egyesület) – küldetéséből eredendően – ösztönzi és elismeri az elektrotechnika területén kifejtett kiemelkedő munkát, amelynek szakmai-tudományos és társadalmi munka elismerésére adja át a Déri díjat 1960 óta.

Kerekes Bélát díjazták a “Szolnoki Tiszavirág híd dísz- és funkcionális világítása”-ért.